Foto: Johanna Furuhjelm

Om Fikamix of Sweden

Fikamix of Sweden är ett svenskt bakmixvarumärke som lanserades hösten 2018, med målet att göra det enkelt och roligt att baka klassiska svenska bakverk och njuta av svenskt fika. Var man än befinner sig i världen.

 

Vi tror på svenskt fika

Vi tror på den svenska fikapausens välgörande effekter och drivs av att inspirera och göra det möjligt för fler människor, världen över, att njuta av äkta svenskt fika. I en värld där hjulen snurrar allt snabbare är vi övertygade om att man mår bra av att med jämna mellanrum stanna upp, ta en paus och träffa nära och kära över en fika. Det gör gott för själen.

 

Här hittar du oss

Fikamix finns idag att köpa i ett 30-tal fysiska butiker runt om i Sverige, samt online. Du hittar oss i design- och presentbutiker, blomsterbutiker och delikatessaffärer. Fikamix finns bland annat att köpa i Designtorgets samtliga butiker. 

Våren 2019 lanseras Fikamix i Norge, Finland och Schweiz.

Vi vill sprida Fikamix över världen. Om du har en butik och tror att Fikamix är en produkt som passar ditt klientel, kontakta oss på info@fikamix.com

 

Grundare

Fikamix of Swedens grundare heter Lisa Henning. Lisa har en bakgrund som bagare/konditor, entreprenör och varumärkeskonsult. 

Lisa intresserade sig för bakning redan som liten och utbildade sig till bagare/konditor i tonåren. Hon tävlade i konditori, fick stipendium och blev utsedd till "en av Sveriges mest lovande unga konditorer". Under några år jobbade hon på några av landets högst ansedda restauranger och konditorier, men valde sedan att lämna konditoryrket. Efter avklarade studier vid Handelshögskolan i Stockholm satsade hon på en karriär som varumärkeskonsult. Hon hann med att både grunda, driva och sälja ett konsultföretag, samt att vara med om en börsnotering, innan det våren 2017 var dags att åter väcka liv i intresset för bakning. Drygt ett år senare lanserades Fikamix of Sweden. 

 

 

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
SvenskaEnglish
Moms visas:
Produkter
Övrigt